10 weken vlogen voorbij

Tien weken lang experimenteerden we op zestien plaatsen in Gent met een andere openbare ruimte. Bewoners van in totaal 25 straten konden ervaren wat het betekent om zelf even hun straat vorm te geven. De experimenteer-periode zit erop, “herstelden” we de voorbije dagen alle straten weer in hun oorspronkelijke staat. Met pijn in het hart, maar evenzeer een moment om tijd te nemen en terug te blikken op de voorbije maanden. Deze terugblik-ervaringen van de bewoners verzamelen we de komende weken.

afbraak6 - 1

Ons materiaal krijgt ondertussen een nuttige zomerbestemming: op DOK, op de site van Ledeberg Doet het Zelf, op de Gentse Feesten,… Het overige materiaal staat in onze loods, klaar om te gebruiken bij volgende experimenten. Hoe die eruit zullen zien, weten we vandaag nog niet. In ieder geval zullen we ook volgend jaar de Stad Gent, haar bewoners en de ondernemers blijven inspireren en uitdagen anders naar onze stad te kijken. Heb je hier zelf ideeën of suggesties over, contacteer ons zeker!

afbraak5 - 1

Wij zelf gaan even in vakantiemodus en vliegen er half augustus weer in. Dankjewel aan alle trekkers en (buurt)bewoners van de Leefstraten, dankjewel aan iedereen die ons steunde via onze crowdfunding, dankjewel aan alle onze partners en sponsors en merci aan Stad Gent om dit alles te kunnen doen op Gents grondgebied!

Prettige Gentse Feesten en fijne vakantie,
het Leefstraat-team