30 juni – Tijd voor vakantie…

fotoafbraakVandaag nemen negen Leefstraten afscheid van hun eerste editie. De initiatiefnemers van de Karel Antheunisstraat kennen dit gevoel reeds van vorig jaar. Een uitgebreid verslag en evaluatie van Leefstraat 2.0 volgt later dit jaar, hiervoor verzamelen we verder de nodige informatie en ervaringen.

Het zal voor iedereen alvast wennen zijn aan het veranderde straatbeeld: de auto’s komen opnieuw nadrukkelijker in beeld en het kleurrijke pallet aan bomen, struiken, bloemen en kunstgras werd opgeborgen. Wat nazindert bij velen is de levendige herinnering aan een unieke ervaring: in het bijzonder de vele nieuwe of hernieuwde contacten met buren, ongeacht leeftijd, herkomst of … Het is onze opperste wens dat net dit verder kan blijven groeien de komende tijd. Want Leefstraten komen pas echt tot bloei door de oprechte menselijke contacten.

Binnen enkele dagen zetten we nog een mooi foto-overzicht inline en vervolgens gaan er even tussenuit om te genieten van de vakantieperiode. In september zijn we er terug met de eerste Gentse Leefwijk. Volg ons via twitter, facebook of schrijf in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Ondertussen geven tijdens de zomervakantie een recordaantal speelstraten –zo’n 100!- meer ruimte aan leven op straat.

Groeten en bedankt aan iedereen die leefstraat 2.0 mee vorm gaf,

Pieter en Dries