Bezoek de leefstraten op 21 juni

Volmolen 4De initiatiefnemers van leefstraat 2.0 nodigen je graag uit op 21 juni om mee het verhaal achter de leefstraten te ontdekken. We fietsen langs verschillende straten om 16u. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is nodig via info@leefstraat.be

De tweede leefstraat-editie is over halfweg. Nog tot eind juni kunnen 9 Gentse straten genieten van een andere straatinrichting, met veel groen en ruimte om gezellig buiten te eten, te spelen, te studeren enzoveel meer. Een straatinrichting die ze zelf vorm gaven en nog elke dag beter wordt. Bewoners gingen ook op zoek naar een parkeerplaats voor hun auto om zo – zonder overlast voor de buurt – de nodige ruimte vrij te maken.

Elke leefstraat is anders, maar overal merken we dat deze leefstraten heel wat moois naar boven 1505210_10152468363374736_3785660101387845766_nbrengen. Straatbewoners leren elkaar beter kennen en helpen elkaar om het afval op een centrale plaats te verzamelen. Het hek tussen park en straat verdwijnt. De school is niet langer een barrière en de turnlessen vinden buiten plaats. Een kippenhok op straat. Iedereen is welkom op de spontane straatbarbecue. En elke woensdagmiddag staat de thermos koffie klaar aan de schoolpoort in de straat.

Een leefstraat is meer dan een leuke, maar tijdelijke, gebeurtenis in de straat. De organisatoren van de Fiets van Troje en de initiatiefnemers uit de verschillende straten zien de leefstraat als een experiment rond de stad van de toekomst. Ze delen dan ook graag hun ervaringen met jou.

kozijntjesLijkt zo’n leefstraat wel iets voor jouw straat? Benieuwd naar de ervaringen van bewoners en initiatiefnemers? Vraag je je af hoe je zoiets aanpakt? Of zie je jezelf, bedrijf of organisatie als mogelijke partner voor een volgende editie en treed je daarmee in de voetsporen van Re-vive, AVEVE, Colruyt, Vlaamse Overheid, Bio-Planet, VITO, Peltracom, Domo, Fietser.be en vele anderen? Of woon je in een van de leefstraten en wil je ook de andere straten eens van naderbij bestuderen? Dan ben je welkom op 21 juni.

flanelstraatOp 21 juni om 16u fiets je met de organisatoren langsheen enkele leefstraten. De tocht duurt ongeveer 2u en we vertrekken en eindigen telkens op DOK (kruising Koopvaardijlaan en Afrikalaan). Deelname is gratis, maar we vragen je in te schrijven via info@leefstraat.be en de verwachting die je hebt van de tocht.