Bouw jij mee aan de eerste Gentse Parklets?

parkletDankzij het leefstraat-experiment kunnen we dit voorjaar creatief aan de slag gaan met vrijgemaakte parkeerplaatsen. We brengen op 26 april graag een team creatievelingen en handige harries bijeen om de bewoners van deze straten te helpen met het in praktijk brengen van hun droomstraat.

Op 26 april bouwen we een prototype parklet en maken we een plan om in mei en juni de bewoners van de Gentse leefstraten met onze creatieve en praktische ervaring te kunnen ondersteunen.

  • parklet2Ben of ken jij een architect, designer, ontwerper, handige harry, schrijnwerker, lasser,… ? Steek je graag mee de handen uit de mouwen?
  • Kan je restmateriaal of werkgereedschap ter beschikking stellen en zo mee de basis leggen van de eerste Gents parklets?

Schrijf je dan in voor de workshop op 26 april vanaf 13u op DOK. Wij zorgen voor het nodige materiaal, eten en drinken en gaan dan samen aan de slag om de eerste Gentse parklet te bouwen. Inschrijven (en meer info) voor 20 april via parklets@leefstraat.be

 

parklet6Wat is een parklet?
Het is typisch de grootte van een of meerdere parkeerplaatsen en vormt veelal een uitbreiding van het voetpad tot de breedte van de betreffende parkeerplaats. Dit biedt extra ruimte die volgens de noden van de buurt kan ingericht worden.

 

straatLeefstraat 2.0 als decor voor de eerste Gentse parklets
De organisatie van de tweede leefstraat-editie zit in de laatste rechte lijn. Inwoners van verschillende Gentse straten zullen dit voorjaar experimenteren met nieuwe vormen van straatinrichting. De meest inspirerende ideeën gebruiken we om de parklets concreter uit te werken. Zo vormen de leefstraten het decor voor onze eerste Gentse parklets.

Onderzoek binnen dit experiment wordt mede gefinancierd door de Vlaamse overheid – Departement Economie, Wetenschap en Innovatie in het kader van de oproep Sociale Innovatie.