Zelf aan de slag?

De Leefstraten waren het resultaat van een samenspel tussen bewoners, ambtenaren en ondernemers die zich vrijwillig engageerden om samen oplossingen te zoeken voor uitdagingen waar Gent voor staat. Ze deden dit omdat ze hun creativiteit in de schaal wilden gooien om samen iets nieuw te creëren. Het Leefstraat-experiment kan niet los gezien worden van dit voortraject.
Het Gentse experiment is succesvol afgerond. Wij helpen graag andere steden en gemeenten de Leefstraat opnieuw uit te vinden op maat van hun uitdagingen.
We hopen dat de Leefstraat andere steden en gemeenten kan inspireren om zelf een eigen netwerk te creëren waarin ambtenaren én niet­-ambtenaren hun creativiteit, netwerk en passie samen kunnen leggen. We geloven dat dit proces hen kan helpen hun impact op het vinden van oplossingen voor de stedelijke uitdagingen van vandaag te vergroten. Een eigen verhaal en een eigen vernieuwingsnetwerk zorgen voor de nodige vernieuwende inzichten én goesting om met deze uitdagingen aan de slag te gaan.

We helpen graag iedereen die geïnspireerd door de Leefstraten een nieuw verhaal wil maken. Contacteer ons via info@leefstraat.be zodat we samen kunnen bekijken hoe we u kunnen helpen.