Fiets van Troje stelt voor … Demo Leefstraat op DOK

Vanaf 3 augustus kan je op DOK een demo leefstraat bezichtigen. Je vindt er de typische zitbanken en het groene gras maar ook een inspirerende fotoreportage over de voorbije editie. Kom dat zien …

Heb jij zin om zelf ook aan de slag te gaan? Bezorg ons je contactgegevens via info@leefstraat.be , dan zorgen we er samen voor dat het niet bij dromen blijft.

foto2

Als het aan jou ligt … hoe ziet jouw droomstraat er dan uit?

Welke dromen wil jij realiseren? Wil je graag een veiligere straat? Wil je meer parkeerplaatsen in de straat of net minder? En ben je dan bereid je auto wat verder te plaatsen, bijvoorbeeld op een buurtparking? Wil je meer groen en bomen, meer mogelijkheden om met buren samen te zitten of met je kinderen buiten te spelen? Droom je van meer fietsenstallingen of een beter contact met de buren? Wil je een beter wegdek, een fietspad, een snelheidsbeperking of juist een verhoging? Lijkt het je wat om samen te werken met bedrijven, verenigingen of scholen in de buurt?

Elf Gentse straten hebben het je al voorgedaan.

De voorbije 2 jaar namen zij deel aan het experiment “Leefstraat”. In overleg met elkaar namen bewoners hun straat zelf onder handen en vormden die om naar hun wensen, met het oog op een duurzamer, socialer en, in het algemeen, een meer “leefbare” straat. Dit experiment heeft steeds een tijdelijk karakter, maar kan inspirerend werken op lange termijn.