Het eerste weekend

8940808755_4a371c7170_oHet voorbije weekend was het eindelijk zover. Na maanden van plannen maken en partners zoeken, konden we nu echt de handen uit de mouwen steken. Een verslagje van het eerste leefstraatmaand-weekend:

Zaterdag 1 juni
Een creatief communicatiebureau kwam ooit op het idee om het grijze nadar-hekken om te toveren in iets vrolijk en kleurrijks. Deze “stradars” konden dan ook niet ontbreken in onze leefstraten. Nadat deze zaterdagochtend – met dank aan Yves – geleverd werden, stond alles klaar om na de middag tot de echte inrichting van de straat over te kunnen gaan.

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. De inrichting in de Karel Antheunisstraat werd dan ook voorafgegaan door een natje en een droogje. De aanwezigheid van enkele hoogwaardigheidsbekleders en een Nederlandse cameraploeg maakten het plaatje compleet. Op enkele uren tijd werden de “leefzones” ingericht met kunstgras, pick-nick-banken en een muur vol bloemen. Daarnaast werd de eerste keer gebruik gemaakt van de bakfiets en de elektrische auto. Allebei even wennen, maar binnen enkele weken gaat dat vast al veel vlotter…

8940815877_cb5a7d2dd8_oZondag 2 juni
Vandaag was de Pussemierstraat aan de beurt voor haar straatinrichting. Het kunstgras lag er al, dus kon er direct overgegaan worden tot het planten van groenten (vers gekocht op de bloemenmarkt) en was het vooral genieten van de mooie zonnige dag, in een groene straat.

Het experiment is nu echt begonnen. De initiatiefnemers uit beide straten hebben gezorgd voor een geslaagde start. De bewoners bepalen nu zelf hoe ze van hun leefstraat gebruik maken. Niet dat het er een maand lang Gentse Feesten zullen zijn, integendeel. Een leefstraat moet nu vooral een aangename plek worden om te wonen. En zoals dat gaat in het leven, zijn het vooral kleine dingen die het verschil kunnen maken.

Deze “kleine dingen” delen we deze maand graag elke dag via deze site…