Karel Antheunisstraat test exclusieve e-bikes

Dit weekend kreeg de Karel Antheunisstraat twee blitse elektrische fietsen in bruikleen. Het initiatief lag bij straatbewoner Peter Geldhof, die er heel wat telefoontjes voor over had om dit testmateriaal naar zijn straat te krijgen. De fietsen werden geleverd door Janne De Cloedt van Group Ghistelinck en onmiddellijk uitgetest én wel bevonden door enkele straatbewoners. De hele maand nog kunnen de straatbewoners de fietsen intensief uittesten. Niet enkel voor ontspannende fietstochtjes op zondag, maar zeker ook als alternatief voor woon-werkverkeer.

ebike3Peter is gepassioneerd door technologie en innovatie die het leven op een of andere manier aangenamer maakt. Zo ondersteunt hij bv. Carambla, het platform om (buurt)parkeren te faciliteren. De e-bikes zijn dan weer perfect om mensen te leren kennis maken met elektrische fietsen van vernieuwende constructeurs, bij wie de focus nu net op die nieuwe transportvorm ligt. “Het is eigenlijk een soort van evangelisatie” lacht hij. “Hopelijk zien mensen in dat een eBike niet alleen gemaakt wordt voor “ouderen”, maar gewoon een nieuwe transportvorm is, ecologisch en gezond. Daarnaast zien de fietsen er nog goed uit ook!”. Peter gelooft dan ook dat experimenten als leefstraat 1.0 echt voor een verandering kan zorgen: “Hoe meer mensen gebruik maken van eBikes, hoe meer de constructeurs zullen innoveren en hoe beter voor de prijzen.”

Zoals Peter al aanhaalde zijn de elektrische fietsen een lust voor het oog en zitten ze bovendien vol spitstechnologie. De Gocycle is het geesteskind van Richard Thorpe, een design ingenieur met een beroepscarrière van 25 jaar bij gerenommeerde bedrijven zoals McLaren Cars, Bentley, Ferrari, Mercedes,… En de smart e-bike brengt de innovatieve kracht van smart van de autoweg naar het fietspad. Twee topfietsen om ui te testen dus, maar daar blijft het niet bij. Janne De Cloedt geeft aan dat het bedrijf graag initiatieven als deze rond duurzame mobiliteit ondersteunt. Hij kondigt aan dat de straatbewoners binnenkort ook een elektrische auto kunnen testen: de “smart electric drive”. We kijken er al naar uit!

ebikes2

Meer info over de e-bikes:
www.ghistelinck.be/elektrische-voertuigen
www.gocycle.com
www.ehline.com